Till startsidan
Tjänster
Vem jag är
Kontakt
 
Merike Ronéus
 

Jag är en positiv, utåtriktad och driven verksamhetsutvecklare med stor kunskap och genuint engagemang för fundraising - att söka gåvor och donationer till behövande projekt.

 
Att pedagogiskt beskriva projekt, göra det otydliga tydligt och dessutom göra projekten attraktiva, är några av mina styrkor. Andra är att skapa tydlig struktur och att finna strategiska lösningar, som givetvis levereras inom utsatt tid.
 
Jag har utbildat mig inom fundraising i Storbritannien och USA.

 

 

  Jag har byggt upp och arbetat med fundraising på Uppsala universitet under flera år. Jag har genomfört ett stort antal lyckade fundraisingsatsningar.

 

 

  Jag har också arbetat internationellt med fundraising. Bland annat har jag suttit i en amerikansk styrelse för att söka stöd till Uppsala universitet.

 

  Det svenska nätverket för fundraising av stora donationer har jag varit med och startat.

 

 

  Min bakgrund är legitimerad veterinär från SLU. Jag har forskat inom muskel- och träningsfysiologi på trav- och galopphästar och har disputerat på en avhandling om muskelutveckling vid träning och tillväxt från föl till vuxen tävlingshäst.
    Under 11 år byggde jag upp och utvecklade hästverksamheten vid Statens Veterinärmedicinska Anstalt, SVA, vilket bland annat innefattade marknadsanpassning och marknadsföring av SVA's varor och tjänster - som landet enda Statsveterinär i hästsjukdomar.
    Hippocampus - ett hästforsknings- och informationscentrum vid SLU och SVA tillkom på mitt initiativ.
    Jag har flerårig erfarenhet från forskningskommittéarbete, dvs att granska och bedöma ansökningar, projekt och slutrapporter för utdelning av forskningsmedel.
 

 

Merike Ronéus
Merike Ronéus
 
Visste du att:
  Jag har erkänd känsla för färg och form och driver på min fritid en inredningsbutik – Country House.
    Jag älskar att rida Reining – en fartfylld gren inom westernridning, på amerikanska Quarterhästar – världens snabbaste hästras
    Vi föder upp Highland cattleboskap på vår gård utanför Uppsala.
 
 
 
Merike Ronéus • Fundraising-konsult • 3F Development • Tel 0707 67 77 10 •
Besöksadress: Narvavägen 18, Stockholm • Postadress: Uddnäs Backen 33, 740 10 Almunge